Dammlist Fönster

Parawind har dammlisterför just era behov

Dammlist till fönster

Välkommen till Parawind – experten på dammlister till fönster. Med hjälp av våra kvalitativa fönsterskydd och övriga produkter så förenklar vi din fönsterrenovering. Hos oss kan du köpa dammlist till fönster och minska risken för fukt, minska behovet av fönsterputs och skapa en trevligare ljudmiljö där hemma.

Välkommen att kontakta oss redan idag – vi är rutinerade experter på fönster och har de dammlister du behöver.

Kvalitativa fönsterskydd

Våra dammlister är tillverkade i modernt och tåligt skumgummi och medför många fördelar. De förhindrar damm från att tränga in och minskar därmed behovet av fönsterputs. Innerglasen blir dessutom varmare och skapar lägre energikostnader. Dessutom minskar risken för kallras och skyddet mot trafikbuller och andra ljud förbättras.

Enkelt att montera dammlist mellan fönster

Listen monteras på ett enkelt sätt mellan fönstrets bågar och släpper igenom tillräckligt med luft samtidigt som damm och smuts hålls borta.

Vi har över 20 års erfarenhet av att arbeta med fönster och kan erbjuda de produkter som är bäst anpassade för den svenska marknaden. Vi tillverkar allt från fönsterskydd, tätningslister och slitningar och skickar beställda produkter inom 24 timmar.

 

Tätning i toppklass – Se alla lister

Dammlister och mycket annat

Dammlister – så fungerar det

Här berättar vi mer om dammlister för fönster och deras funktioner.

En självhäftande dammlist monteras mellan bågarna/fönsterbågarna på fönster med kopplade bågar. Det viktigaste skälet till att man installerar dammlister på fönster är för att stoppa dammet och minska behovet av fönsterputsning. Men listen släpper ändå igenom en viss mängd luft för att det inte ska bildas kondens och fukt. Om det ändå skulle uppstå kondens så kan man lämna en bit utan list i varje hörn för att öka cirkulation.

Kontrollera att utrymmet är tillräckligt

Det är även viktigt att kontrollera att utrymmet mellan karm och ytterbåge är stort nog. Luften som passerar genom glasen filtreras och utrymmet blir därför inte lika nedsmutsat. Även om våra dammlister är tåliga och håller länge så måste de betraktas som en förbrukningsvara. Efter en viss tid så fylls det med damm och fyller inte längre sin funktion. Men det går att dammsuga listen försiktigt när man dammsugas.

En dammlist för fönster ger dessutom ett något varmare innerglas och minskar därmed kallras och fungerar dessutom som bullerdämpare.

leverans fördel

Frakt 79 kr i hela Sverige

Oavsett vad eller hur mycket du handlar hos oss är frakten 79 kronor. Vi levererar till dig oavsett var i Sverige du bor.

Hyr fönsterparaply Från 7.90 kr

Hos oss kan du hyra fönsterparaply, värmekamera och speedheater sålänge du behöver. Enkelt och smidigt för dig som behöver verktyg under begränsad tid.

bra pris produkter

Egentillverkade produkter - Bra pris

Hos oss hittar du konkurrenskraftiga priser, mycket tack vare att vi tillverkar produkter själva i vår fabrik.

Tätning med självhäftande dammlist – så går det till

Våra dammlister i fönster fungerar självhäftande. När ett fönster ska tätas med exempelvis en dammlist så är det mycket viktigt att allt blir rätt utfört, annars riskerar röta att uppstå på fönsterbågar. Här går vi i korta drag igenom hur man gör när man tätar ett fönster:

När man tätar mellan bågar så ser man till att den varma och fuktiga luften inomhus inte kommer i kontakt med den yttre kalla glasrutan. Om detta händer så kyls luften ned när den får strömma upp efter den kalla glasrutan. Vattnet kondenserar då på glaset, vilket i sin tur kan leda till att det bildas röta i bågen och karmen.

Täta nära den varma luften

För att detta inte ska hända är det mycket viktigt att täta så nära den varma rumsluften som möjligt. Listen måste delvis sitta innerst och placeras så att det pressas ihop när man stänger fönstret. Hur listen placeras beror dessutom på om fönstret är inåt- eller utåtgående. Hos oss på Parawind hittar du lister till alla fönsterdimensioner och konstruktioner.

För att listen ska få rätt storlek så finns det en enkel metod. Det går på ett smidigt sätt att ta reda på springans storlek med en bit modellera. Placera leran så att den hamnar i kläm mellan karm och båge. När du sedan öppnar fönstret så visar den hoppressade lerans tjocklek vilken storlek som kommer att behövas på listen. Ofta händer det att man behöver använda flera olika liststorlekar på ett och samma fönster, då springan ofta varierar i storlek.

Skillnad på inåt- och utåtgående fönster

Har du ett utåtgående fönster? I så fall ska en silikontätningslist placeras på karmen, så att man närapå kan se slangdelen inifrån. På sidan där gångjärnet sitter bör den placeras mot karmen, för att man ska undvika att listen slits sönder och för att den ska få ett lämpligt tryck. En dammtätningslist monteras lite annorlunda, den placeras istället mellan bågar.

Handlar det om ett inåtgående fönster så ska listen placeras på den inre bågens fals. På samma sätt som när det handlar om utåtgående fönster bör listen på gångjärnssidan byta plats till inre bågens sida.

Hos oss kan du köpa dammlist och andra fönsterskydd till bra priser. Välkommen att kontakta oss redan idag!