Fönsterparaplyer

Hos oss kan du hyra fönsterparaplyer till ditt renoveringsprojekt. Hyr bara så länge du faktiskt behöver.

Hos oss kan du köpa fönsterparaplyer

Dags för en fönsterrenovering? Hos oss på Parawind kan du köpa fönsterparaplyer som skyddar din bostad eller lokal mot väder och vind vid renovering. Våra fönsterparaplyer tillverkas i vår egen fabrik och är perfekta när det är dags för renovering och annat arbete med fönster.

Intresserad? Välkommen att kontakta oss på Parawind – experten på fönsterparaplyer.

Experter på fönsterskydd sedan 2011

Sedan 2011 har vi tillverkat våra egna fönsterparaplyer i vår egen fabrik. Till en början för eget bruk, men vi upptäckte snart att det fanns en marknad och på den vägen är det – ”fönsterparaplyer säljes” är högt bland våra prioriteringar. Behovet av att kunna renovera fönster året runt är stort bland hantverkare och målare, men även privatpersoner har ett stort behov av effektiva och lätthanterliga fönsterskydd. Att köpa ett fönsterparaply förenklar arbetet betydligt vid en fönsterrenovering – välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

Vi har lång erfarenhet av fönsterbranschen och dessa kunskaper gör att vi kan producera marknadens effektivaste och mest flexibla fönsterskydd. Alla våra produkter är egentillverkade och alla beställda varor skickas inom 24 timmar. Vi levererar till hela Sverige och har våra lager i Stockholm och Göteborg.

Köpa fönsterparaply – perfekt för bygge och renovering

Hos oss kan du köpa ett fönsterparaply som passar just ditt renoverings- eller byggprojekt. Alla våra produkter är av högsta kvalitet och kan fås i ett flertal dimensioner. Vi har fönsterparaplyer som passar för alla typer av fönsterjobb. Det går självklart även att hyra fönsterparaply för en längre tid.

Våra fönsterparaplyer är mycket enkla att montera, bara en person behövs för att utföra detta. Renovera oavsett väder genom att täcka alla fönster med våra kvalitativa fönsterparaplyer. 

Att köpa eller hyra fönsterparaplyer hos oss på Parawind är inget du kommer att ångra. Här är några av fördelarna med våra suveräna fönsterparaplyer:

  • Om du hyr behöver du bara ha dem så länge du behöver.
  • Vid hyrning så slipper du underhålla skydden.
  • Du får rabatt om du hyr eller köper fler fönsterparaplyer.
  • Fräscha skydd till dina fönster varje gång
  • Renovera fönster – det går lika bra på den svinkalla vintern som under sommaren.

Fönsterparaplyer – mer information

Ett fönsterparaply skyddar mot väta – men i allt annat väsentligt skiljer det sig från ett traditionellt paraply. Fönsterparaplyer skyddar inte människor mot ösregn – här är det fönster som skyddas, främst vid ombyggnad och renovering. Ett fönsterparaply fungerar helt enkelt suveränt när man vill hålla borta fukt för att underlätta renoveringen.

När man ska montera ned ett fönster är det många störningsmoment som kan drabba huset. Vinden blåser in, det regnar in och det blir kallt och ruggigt på nattetid. Vid byggnationer är fönsterparaplyer en ultimat lösning när man vill skydda huset mot denna yttre påverkan. Intresserad av att köpa fönsterparaply? Välkommen att kontakta oss på Parawind så kan vi hjälpa dig.

Tänk igenom hur många fönster som behöver täckas

När fönster ska renoveras så handlar det oftast om flertalet fönster som ska tas om hand samtidigt. Därför kommer det att behövas skydd för alla de gluggar som skapas. Hur många fönsterparaplyer som man behöver köpa eller hyras beror helt enkelt på hur många fönster som ska renoveras. För privatpersoner handlar det oftast om ett till tre fönster i taget som behöver täckas, handlar det om en bostadsrättsförening eller en större renovering av en fastighet kan det röra sig om många fler. Det beror helt enkelt på hur många fönster som kan renoveras samtidigt, det är aldrig nödvändigt att hyra eller köpa fler fönsterparaplyer än så.

Kärt barn har många namn

Fönsterparaplyer kallas ibland också fönsterskydd, vilket är både rätt och fel. Fönsterskydd kommer i olika former och skyddar olika bra mot exempelvis målarfärg, regn eller skador. Fönsterparaplyer är ett av de starkaste och smidigaste fönsterskydden, men eftersom det inte finns någon fastslagen standard i branschen så kan orden användas olika.

Det går även bra att hyra fönsterparaplyer med isolering, vilket är en stor fördel när det är kallt ute. Ett vanligt plastskydd släpper ut mycket mer värme jämfört med ett modernt, välisolerat treglasfönster. Det kan vara bra att testa först så att du vet om det behövs isolering.

Våra fönsterparaplyer ger dig förutsättningar för smidigare fönsterrenovering. Skyddet är smidigt, lätt och enkelt att montera.

Fönsterparaply säljes – här är vårt utbud

  • Fönsterparaply 220 x 180 cm

  • Stort fönsterparaply 270 x 190 cm

  • Fönsterparaply 180 x 150 cm

  • Fönsterparaply med specialmått enligt beställning

Samtliga våra fönsterparaplyer kommer med montageset eller teleskopstolpe.

Så här gör man när man monterar ett fönsterparaply

Har du ett utåtgående fönster, börja med att haka av bågen eller bågarna ur fönsterkarmen. Alternativt om du har att inåtgående så behöver du inte demontera fönsterbågarna. Vi rekommenderar att du använder montageset eller en teleskopstolpe vid montering. Ta därefter ett rejält grepp om handtaget som sitter på paraplyets insida, i mitten. Stick ut fönsterparaplyet genom öppningen och putta dess övre ben uppåt. De nedre benen faller då ner av sig själva. Dra nu handtaget mot dig så att hela fönsterparaplyet fälls ut.

Har fönstret en mittpost så spänner du remmen kring den. Saknas mittpost så använder man en teleskopstolpe som finns som tillbehör. Stolpens fötter placeras över respektive under fönstrets eventuella foder.

leverans fördel

Frakt 79 kr i hela Sverige

Oavsett vad eller hur mycket du handlar hos oss är frakten 79 kronor. Vi levererar till dig oavsett var i Sverige du bor.

Hyr fönsterparaply Från 7.90 kr

Hos oss kan du hyra fönsterparaply, värmekamera och speedheater sålänge du behöver. Enkelt och smidigt för dig som behöver verktyg under begränsad tid.

bra pris produkter

Egentillverkade produkter - Bra pris

Hos oss hittar du konkurrenskraftiga priser, mycket tack vare att vi tillverkar produkter själva i vår fabrik.