Fönsterparaply

Fönsterskydd vid renovering av fönster. Hyr eller köp efter behov.

Parawind är experter sedan 2011 på fönsterparaply för användning vid renovering av fönster. Genom egen tillverkning av fönsterparaplyer kan vi tillhandahålla paraply för fönster i standardstorlekar eller tillverka enligt måttbeställning.

Fönsterparaply av högsta kvalitet, flera dimensioner, lätta att montera och skickas från vårt lager inom 24 timmar.

Våra fönsterparaplyer är mycket enkla att montera, bara en person behövs. Renovera oavsett väder genom att täcka alla fönster med våra kvalitativa fönsterparaplyer. Genom att använda fönsterparaply med isolering kan fönsterrenovering ske även under årets kalla månader.

Bra service, snabba svar, rekommenderar om man behöver hyra fönsterskydd.” – Måleri Viskan

Varför välja fönsterparaply från Parawind?

Förfrågan mer information om fönsterparaply
Fyll i formuläret för att få mer information om de fönsterskydd som du är intresserad av.

Paraply för fönsterrenovering

Fönsterparaply har fått sitt namn från att de fälls ut på samma sätt som ett vanligt paraply och skyddar fönster vid fönsterrenovering.

Vid fönsterrenovering där fönster måste monteras ur, tas delar av skalskyddet från fastigheten bort. Vinden kan blåsa in, det kan regna in och det blir kallt och ruggigt nattetid. Vid renoveringar är fönsterparaplyer en ultimat lösning när du vill skydda huset mot denna yttre påverkan. 

Tänk igenom hur många fönster som behöver täckas

När fönster ska renoveras så handlar det oftast om flertalet fönster som ska tas om hand samtidigt. Därför kommer det att behövas skydd för alla de gluggar som skapas. Hur många fönsterparaplyer som man behöver köpa eller hyras beror helt enkelt på hur många fönster som ska renoveras. För privatpersoner handlar det oftast om ett till tre fönster i taget som behöver täckas, handlar det om en bostadsrättsförening eller en större renovering av en fastighet kan det röra sig om många fler. Det beror helt enkelt på hur många fönster som kan renoveras samtidigt, det är aldrig nödvändigt att hyra eller köpa fler fönsterparaplyer än så.

Kärt barn har många namn

Fönsterparaplyer kallas ibland också fönsterskydd, vilket är både rätt och fel. Fönsterskydd kommer i olika former och skyddar olika bra mot exempelvis målarfärg, regn eller skador. Fönsterparaplyer är ett av de starkaste och smidigaste fönsterskydden, men eftersom det inte finns någon fastslagen standard i branschen så kan orden användas olika.

Det går även bra att hyra fönsterparaplyer med isolering, vilket är en stor fördel när det är kallt ute. Ett vanligt plastskydd släpper ut mycket mer värme jämfört med ett modernt, välisolerat treglasfönster. Det kan vara bra att testa först så att du vet om det behövs isolering.

Våra fönsterparaplyer ger dig förutsättningar för smidigare fönsterrenovering. Skyddet är smidigt, lätt och enkelt att montera.

Fönsterparaply säljes – här är vårt utbud

  • Fönsterparaply 220 x 180 cm

  • Stort fönsterparaply 270 x 190 cm

  • Fönsterparaply 180 x 150 cm

  • Fönsterparaply med specialmått enligt beställning

Samtliga våra fönsterparaplyer kommer med montageset eller teleskopstolpe.

Så här gör man när man monterar ett fönsterparaply

Har du ett utåtgående fönster, börja med att haka av bågen eller bågarna ur fönsterkarmen. Alternativt om du har att inåtgående så behöver du inte demontera fönsterbågarna. Vi rekommenderar att du använder montageset eller en teleskopstolpe vid montering. Ta därefter ett rejält grepp om handtaget som sitter på paraplyets insida, i mitten. Stick ut fönsterparaplyet genom öppningen och putta dess övre ben uppåt. De nedre benen faller då ner av sig själva. Dra nu handtaget mot dig så att hela fönsterparaplyet fälls ut.

Har fönstret en mittpost så spänner du remmen kring den. Saknas mittpost så använder man en teleskopstolpe som finns som tillbehör. Stolpens fötter placeras över respektive under fönstrets eventuella foder.

leverans fördel

Frakt 99 kr i hela Sverige

Oavsett vad eller hur mycket du köper hos oss är frakten 99 kronor. Vi levererar till dig oavsett var i Sverige du bor.

Hyr fönsterparaply Från 7.90 kr

Hos oss kan du hyra fönsterparaply, värmekamera och speedheater sålänge du behöver. Enkelt och smidigt för dig som behöver verktyg under begränsad tid.

bra pris produkter

Egentillverkade produkter - Bra pris

Hos oss hittar du konkurrenskraftiga priser, mycket tack vare att vi tillverkar produkter själva i vår fabrik.