Om Parawind

De första åren

I mitten av 90-talet startade vi vår karriär inom fönsterrenovering. Med passion för hantverket och disciplin för det hårda arbetet bestämde vi oss fem år senare att starta ett enskilt bolag. Ett bolag som några år därpå kom att bli ett fullfjädrat aktiebolag.

Vår egna tillverkning

Verksamheten tog fart på allvar och 2011 öppnade vi vår helt egna fabrik för tillverkning av fönsterskydd. Skydden byggdes först för eget bruk, men marknaden visade på medvind. Behovet att kunna renovera fönster året runt, inte minst bland målare och hantverkare, var enormt och inte långt därpå var produktionen i gång.

Tätningslister och beslag

Fabriken växte snart och vi började även tillverka tätningslister och beslag. Eftersom dessa produkter alltid används vid fönsterrenovering var det ett naturligt steg för oss.

En bransch i förändring

Men så fanns det en grupp som ofta hörde av sig till oss. Den händige hemmafixaren, den nyfikne gör-det-självaren, eller företag som inte renoverar fönster på daglig basis. Vad kunde vi göra för dem? Tanken att börja hyra ut fönsterskydd föddes och vi kunde nu hjälpa företag liksom privatpersoner att slå två flugor i en smäll: Att både spara tid och slantar.

Vår vision

Vad vi gör, och vad vi brinner för, handlar om en sak och sak enbart. Att förenkla vardagen – både för hemmafixare och etablerade proffs. Genom både uthyrning och egen tillverkning har vi lyckats skapa några av de mest anpassade produkterna. Utan att tumma på kvaliteten.

Renovering av fönster, nu som då, har alltid legat oss varmt om hjärtat. Hundratals föreningar och villor har genom åren fått se sina fönster få nytt liv av oss. Som ett familjeföretag gör detta oss lika stolta som glada. Och inte minst har vi fått se Stockholm från de vackraste vyerna.

20 års erfarenhet

Vi på Parawind brinner för att underlätta vardagen för hantverkare, målare och dig som jobbar med fönster. Med över 20 års erfarenhet inom fönsterbranschen ser vi till att erbjuda produkter som håller måttet i många långa år och en service där du som kund ständigt står i centrum.

Snabb leverans

Vi håller till i huvudstaden men når dagligen ut till kunder i hela landet. Med denna räckvidd kan vi snabbt och enkelt leverera produkter som passar dina behov – var du än är.

Egen tillverkning

De senaste fem åren har vi tillverkat fönsterparaplyer – vilket vi gör i vår alldeles egna fabrik. Nu när vi utökat sortimentet tillverkar vi bland annat även slitringar, koppelbeslag och tätningslist, vilket du kan handla i vår webbutik .