Tätningslist Fönster

Parawind har tätningslister i flera olika storlekar och färger

Tätningslist fönster – Parawind

Dags för fönsterrenovering? Då kommer du att behöva tätningslister till fönster av hög kvalitet.

Hos oss på Parawind hittar du tätningslister i silikon i toppklass. Här kan du köpa tätningslist som går att använda till fönster av alla typer och i alla storlekar: 7, 8 och 10mm. Färgerna som finns att välja bland är vit, grå och brun.

Hos oss kan du köpa tätningslist till fönster i stora rullar som räcker länge, 50 eller 100 meter. Det kommer att ta ett tag innan du behöver köpa tätningslister igen. Vi har 25 års erfarenhet av fönsterbranschen och hos Parawind hittar du det mesta du behöver inför en renovering.

Dammtätningslist fönster

En mycket användbar produkt är vår dammtätningslist. Den är tillverkad i skumgummi håller dammet borta och minskar behovet av att putsa fönstren, vilket sparar såväl tid som pengar i hushållet. En annan fördel med dammlister är att innerglasen hålls varma, vilket håller nere energikostnaderna i hemmet. En dammtätningslist för fönster har dessutom ett flertal andra fördelar: de minskar kallras och reducerar buller från trafiken och andra störande ljud. En dammtätningslist monteras mellan fönstrets bågar och släpper in luft samtidigt som smuts och damm hålls utanför lokalen.

Det finns många goda skäl att byta ut tätningslist till fönster. Det kanske drar kallt i hemmet, eller så kanske du bara vill byta ut dina fönster. Med en bra tätningslist runt och mellan dina fönster så klarar du dig undan fukt och kyla och dina fönster får ett längre liv.

 

Tätningslist till fönster – när är det dags att byta?

En tätlist har många viktiga funktioner i ett hem, därför kan det finnas flera tecken på att det är dags att köpa nya tätningslister. Drar det mycket från dina fönster eller känner du att det är kallt runt dina fönster? Det är ett tydligt tecken på att tätningslisten har lossnat eller att tidens gång gjort att den tappat i kvalitet och skrumpnat. Andra tecken på att det är dags att byta tätningslister är att det läcker in mer oljud och buller, en tätningslist spelar nämligen en stor roll som ljudisolering. Om det läcker in vatten eller fukt genom fönstren så måste tätningslisten bytas ut, annars ökar risken för besvärliga och kostsamma fuktskador.

I dessa lägen är det dags att köpa nytt, tätningslister håller inte hur länge som helst, då de ofta är tillverkade av gummi, ett material som påverkas av tidens tand.

Motståndskraftiga tätningslister mellan fönster

Tätningslister för fönster som är tillverkade i silikon är dock mer motståndskraftiga och sådana erbjuder vi på Parawind.

Hos oss hittar du ett stort utbud av tätningslister för fönster. Därför kan kunden behöva lite tips om hur man ska tänka när man väljer tätningslist till sina fönster.

Självhäftande tätningslister – så här går det till

Det är alltid bra att först mäta upp glipan som ska tätas igen av listen. Tätningslisten får inte vara för tjock, då blir det svårt att stänga fönstret, men inte heller för smalt, för då är risken stor att det inte blir hundra procent tätt. Hur gör man för att mäta hur tjock tätningslist som behövs? Det finns två sätt: antingen gör du det analogt. Du fyller ut glipan med vanlig tätmassa och klämmer åt innan du mäter. Det går också att vara mer digital och high tech och mäta med en modern lasermätare.

Oavsett vilka behov du har av tätningslister så kommer du att hitta vad du behöver hos oss på Parawind. Vi har allt du behöver för att täta dina fönster på ett effektivt sätt. Vi har tätningslister i ett flertal olika varianter: O-list, Omega-list, P-list med mera. En självhäftande tätningslist är mycket smidig och enkel att arbeta med eftersom du inte behöver limma eller häfta – tryck bara listen på plats så sköter det sig själv sedan! Viktigt att det är rent innan man sätter dit listen så att limmet fäster motbågen.

Spara pengar med hjälp av tätlist

Ett av de bästa argumenten för att uppdatera fönster med nya tätningslister är ekonomin. Ett dragigt hem kostar mer att värma upp, därför en ny kvalitativ tätningslist vara en god investering. Väljer du att köpa nya tätningslister hos oss så gör du en bra affär – både på lång och kort sikt.

Hos oss hittar du rätt tätningslister till fönster

Välkommen att kontakta oss på Parawind om du är i behov av att täta dina fönster! Med vår långa erfarenhet av branschen hjälper vi dig att hitta rätt produkt för just dina fönster. Hos oss finns de mest anpassade och prisvärda produkterna på marknaden.

Kontakta oss redan idag och låt Parawind bli din expert på tätningslister för fönster!

 
leverans fördel

Frakt 79 kr i hela Sverige

Oavsett vad eller hur mycket du handlar hos oss är frakten 79 kronor. Vi levererar till dig oavsett var i Sverige du bor.

Hyr fönsterparaply Från 7.90 kr

Hos oss kan du hyra fönsterparaply, värmekamera och speedheater sålänge du behöver. Enkelt och smidigt för dig som behöver verktyg under begränsad tid.

bra pris produkter

Egentillverkade produkter - Bra pris

Hos oss hittar du konkurrenskraftiga priser, mycket tack vare att vi tillverkar produkter själva i vår fabrik.