Renovera med fönsterskydd året runt

Fönsterrenoveringar i Sverige har förenklats drastiskt sedan det blivit möjligt att renovera med fönsterskydd. Förr i tiden, före millenieskiftet, brukade man hänga utanför varje fönster när karmarna skulle renoveras.

Detta såg inte bara lustigt ut, utan var också rent opraktiskt eftersom renovering bara kunde utföras i vissa väderförhållanden.

I dessa dagar, när fönsterskydd finns att tillgå, har hela branschen utvecklats till det bättre i många scenarion.

Vänd vädret till din fördel

I ett nordligt land som Sverige, där vädret är lika oförutsägbart som oförlåtligt, har fönsterskydden en given plats i renoveringsarbetet. Ska du måla fönster kan ett fönsterskydd se till att varken regn, snö eller vind stoppar ditt arbete.

Förr var fönsterrenovering säsongsbaserat vilket gjorde att målare och hantverkare inte kunde optimera sitt arbete under höst och vintertid.

Med hjälp av rejäla fönsterskydd idag, kan du som yrkesarbetare, ta in betydlig fler projekt än dina konkurrenter när de kalla månaderna kommer.

Att måla fönster på vintern och utföra fönsterrenovering är alltså inga problem.

Fönsterskydd – första hjälpen vid fall

Fönsterskydden, som sitter hårt förankrade i robusta skruvöglor i väggarna, har även en del oanade egenskaper.

Skulle olyckan vara framme och du faller handlöst kan ett stabilt fönsterskydd hålla dig uppe – och bli din räddning. Fönsterskydden är givetvis inte en garanterad säkerhetslina, då de inte konstruerats för detta användningsområde, men kan vara skillnad mellan liv och död.

Vinterisolering vid renovering

Möjligheten att ha vinterisolering till fönsterskydden är något som både hantverkare, målare och hemmafixare uppskattar mycket. Isoleringen ser nämligen till att värmen som strömmar på insidan inte läcker ut utan istället stannar kvar.

Enligt föreskrifter från branschens ledande färgtillverkare bör målarfärgens underlag ha en temperatur på minst +7 grader för att resultatet ska bli optimalt.

Fönsterskydd med vinterisolering gör detta mål enkelt att uppnå eftersom de är tillverkade av EPE-skum täckt av aluminiumfolie. Detta material behåller värmen på bästa möjliga sätt så att du kan genomföra ditt arbete.

fönsterskydd vinterisolering

Vinterisolering med EPE-skum täckt av aluminiumfolie håller värmen inne i vinter.

Förvandla fönsterskydden till företagsannons

En annan fördel med fönsterskydd är att de både enkelt och kostnadseffektivt kan förvandlas till en reklamplats för ditt företag. Genom att trycka ditt företags logotyp på skyddets utsida exponeras ni för flera tusen förbipasserande människor – varje dag.

I Stockholms innerstad, där många fastigheter skyddas av en K-märkning, är det oerhört populärt att genomföra fönsterrenoveringar i syfte att behålla fönstrets fina formgivning. Detta är en särskilt bra plats att låta ert företags logotyp synas ut mot stadens invånare.

Kvalitetsskydd

Vi på Parawind har samlat på oss lång erfarenhet genom åren just när det kommer till renovering av fönster. Tack vare detta, vår passion och den ständiga strävan att förbättra branschen har vi lyckats ta fram ett heavy duty fönsterskydd konstruerat av ett 650gr/m^2 kapelltyg .

Vi har gjort vårt yttersta för att skyddet ska vara enkelt för dig att sätta upp på bara några få minuter.

renovera med fönsterskydd pvc

Slitstarkt material i PVC håller väder och vind borta när du renoverar fönster.

Låt korta projekt förbi korta

Som privatperson och hemmafixare kan det vara önskvärt att renovera sina fönster under en kort period. Att renovera med fönsterskydd gör att du kan korta ner projektet eftersom det kan göras oberoende av både säsong och rådande väderlag.

Eftersom sådana korta renoveringsprojekt dock inte görs särskilt ofta vill man sällan investera i att köpa fönsterskydd som efter avslutat projekt kanske står och samlar damm i garaget.

Då lämpar det sig bra att istället hyra fönsterskydd under en begränsad tid och få jobbet gjort snabbt. Hyr du fönsterskydd av oss på Parawind kan du även få dem levererade hela vägen fram till din dörr.

Ska du renovera eller måla fönster?
Hyr fönsterskydd av oss idag!